top of page
  • Ruth van Vliet

6 tips voor jullie relatie!

Je kent het wel: het loopt even niet zo lekker in je relatie. De drukte van het alledaagse leven kan het er zo insluipen en voor je het weet maken jullie minder tijd voor elkaar vrij. Dit kan echt bij iedereen gebeuren! Het gaat er vooral om hoe je ermee omgaat en dat je nooit gelijk opgeeft. Een relatie vergt hard werken, tijd en moeite van beide kanten. Hoe ik aan deze informatie kom? Een psycholoog vertelde mij de zes tips voor een goede relatie. Benieuwd welke dit zijn? Deze tips zet ik vandaag voor jullie op een rij, dus lees snel verder! Misschien zit je wel te denken; hoe komt zij aan deze informatie? Ik heb dit gevraagd aan een psycholoog die hier veel meer van af weet dan ik natuurlijk maar toch wil ik dit graag met jullie delen.


#1 Zet de relatie op de eerste plaats

Je werk is belangrijk, je hobby’s zijn belangrijk, maar je partner is degene met wie je een stevige basis creëert om het leven goed te kunnen leiden. Als het menens is met je liefde, laat dat dan merken aan de ander. Toon je liefde, geef een kus, geef een compliment, geef aandacht aan de ander en toon belangstelling. Dit zijn kostbare momenten die jullie band versterken. En daar moet je samen voor zorgen!


#2 Onderneem nieuwe dingen

Door nieuwe dingen te ondernemen, wordt het ‘prikkelzoeksysteem’ geactiveerd. Dopamine en adrenaline zijn daarvan de belangrijkste hormonen. Als je iets nieuws onderneemt, dan geeft dat een energie boost. Als je iets nieuws durft te ondernemen, dan overwin je je huiver of angst voor die nieuwe activiteit en verminder je dus je angst. Maar je vermindert niet alleen je angst. Die adrenaline die je aanmaakt in een spannende situatie, zorgt ook voor grotere gevoelens van verliefdheid. Zoek dus samen nieuwe dingen op, en versterk jullie band!


#3 Kijk elkaar aan

Het klinkt misschien gek, maar partners vergeten elkaar soms écht diep in de ogen te kijken. Een echte blik in de ogen van de ander verbindt enorm. De blik wakkert de liefde aan en gaat direct naar het hart. Wees niet verlegen, maar probeer het gewoon! Hoe langer je het durft, hoe meer je emoties voelt opkomen.


#4 Maak tijd en ruimte voor elkaar

Een relatie staat of valt met de hoeveelheid tijd en ruimte die je voor elkaar maakt. Als je dat niet doet, bloedt de relatie langzaam dood. Je geeft samen richting aan je leven door dingen te ondernemen, maar ook door rust te nemen als het te veel geweest is. Als je ervaringen deelt, dan schrijf je samen geschiedenis en ontstaan er steeds meer momenten waarop je kunt terugblikken. Want zeg nou zelf: er is niks leukers dan mooie herinneringen maken samen, toch?#5 Vier samen het leven

Samen het leven vieren, aandacht besteden aan je verjaardag, je trouwdag, je eerste ontmoetingsdag - zoiets kan er ook snel tussendoor glippen in je drukke leven. Maar het voelt als een cadeautje als je partner je ‘s morgens een kus geeft en zegt: ‘Ik ben al tien jaar blij met jou. Ik bedank je daarvoor.’ Dat is ontroerend en het getuigt van en aandacht en besef van vergankelijkheid. Leven in het hier en nu maakt je meer bewust van de schoonheid van de kleine dingen om je heen. Een wandeling door het herfstbos, een verscholen paddenstoel die je samen ontdekt en andere momenten waarvan je samen kunt genieten die er in je leven zijn. Zulke dingen maken ruimte voor een dieper besef van dankbaarheid.


#6 Houd het contact speels

Speelsheid is de vitale energie die we vanuit onze kindertijd meenemen. Het is een belangrijke bron van plezier in contact met anderen. Met elkaar kunnen lachen en spelen geeft een enorme verbondenheid en ontspanning. Plezier of blijdschap is een belangrijke emotie die lange tijd is onderschat in de psychologie, maar de stroming van de positieve psychologie herwaardeert plezier inmiddels als belangrijke hulpbron bij stress. Positieve emoties hebben een gunstige invloed op ons denken en handelen, op onze creativiteit, op onze flexibiliteit en ons vermogen om nieuwe informatie op te nemen. Plezier en speelsheid zijn dus belangrijke stressverminderaars. Ze vormen een natuurlijk tegengif tegen zwaarte, depressie, emotionele en zakelijke belasting. Door te lachen, zie je weer even licht aan de horizon en je hebt letterlijk weer meer ruimte in je lijf. Speelsheid en verrassingen blijven de relatie jong houden. Je moet je eigen speelse kanten blijven waarderen en ervan genieten.


Na het lezen van de bovenstaande tips, hoop ik dat ze je kunnen helpen voor een goede relatie. Probeer ze eens toe te passen in je eigen leven en kom er samen achter wat voor jullie werkt. En vergeet daarbij geen Quality time voor elkaar vrij te maken!Liefs,

Ruth


PS: Wil je een Quality Moment met je partner, maar weet je niet goed hoe? That’s where I come in! Neem dan contact met me op voor de mogelijkheden, want ik regel het gewoon, jouw Quality Moment.62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page